Samenwerking Vitale Vakantieparken noord-oost Nederland
juni 22, 2022

Expertisecentrum

Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel ondersteunt gemeentes in hun aanpak van vitaliseren van vakantieparken. 

Onlangs ondertekenden de voorzitters van Vitale Vakantieparken Overijssel, Vitale Vakantieparken Drenthe en Vitale Vakantieparken (Veluwe) een samenwerking. De drie organisaties willen samen optrekken op het vlak van wet- regelgeving en in de samenwerking met de Rijksoverheid. Daarnaast willen zij door samen te werken de effectiviteit en efficiëntie vergroten.

De samenwerking werd bekrachtigd tijdens het congres dat Vitale Vakantieparken Drenthe organiseerde op 2 juni 2022 in Assen. Namens Overijssel zette de heer Vroomen, burgemeester van Ommen en voorzitter van de stuurgroep van het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel de handtekening. 

De heer Vroomen gaf aan dat vakantieparken in Overijssel erg belangrijk zijn voor de lokale economie. De sector staat voor veel bestedingen in de regio en is een belangrijke werkgever. Dat er alles aan gedaan moet worden om deze sector gezond te houden is evident. Samen met Drenthe en de Veluwe kan Overijssel nog betere resultaten halen in het revitaliseren en transformeren van vakantieparken. Namelijk door gezamenlijk kennis te ontwikkelen en te delen en door samen op te trekken in gesprekken met bijvoorbeeld de Rijksoverheid over de wet- en regelgeving rondom bijvoorbeeld verkaveling van terreinen en budget voor de aanpak van sociale problematiek en/of ondermijning.   

Ga terug naar het overzicht

Expertisecentrum
Privacybeleid

Bekijk ons privacybeleid door op de onderstaande link te klikken:

Privacybeleid

Contactgegevens

Neem direct contact op met het expertisecentrum:

Social media

Volg ons via de volgende kanalen: