Subsidieregeling Vitale Vakantieparken Overijssel opengesteld
januari 10, 2022

Expertisecentrum

Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel ondersteunt gemeentes in hun aanpak van vitaliseren van vakantieparken. 

Vanaf 3 januari is de subsidieregeling ‘Versterken gemeentelijke informatiepositie vakantieparken’ geopend. Met deze subsidieregeling kunnen gemeenten beter inzicht krijgen in de opgaven op vakantieparken om tot revitalisering of transformatie te komen. 

De subsidie kan aangewend worden om externe expertise in te huren voor het op orde brengen van de informatiepositie. Bijvoorbeeld bij het uitvoeren van:

 • Een vitaliteitsscan
 • Een omgevingsscan
 • Een transformatiescan
 • Een veiligheidsscan

Per park kan een subsidie aangevraagd worden van, in totaal, €10.000. Gemeenten dragen zelf ook 25% van de onderzoekskosten bij. Daarmee komt het totale onderzoeksbudget dus op €12.500 per vakantiepark. De omgevingsscan (van bijvoorbeeld een recreatiecluster) vormt een uitzondering. Deze wordt tot €10.000 gesubsidieerd voor alle vakantieparken gezamenlijk.  

Op de website van Provincie Overijssel kan de subsidie aangevraagd worden. 

Heb je vragen over de regeling of wil je overleggen over de informatiebehoefte en hoe dit past in de regeling, neem dan contact op met het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel. 

De subsidie kan in 2022 en in 2023 aangevraagd worden. 

  Ga terug naar het overzicht

  Expertisecentrum
  Privacybeleid

  Bekijk ons privacybeleid door op de onderstaande link te klikken:

  Privacybeleid

  Contactgegevens

  Neem direct contact op met het expertisecentrum:

  Social media

  Volg ons via de volgende kanalen: