Uitnodiging: kennismeeting (toe)zicht houden op vakantieparken
mei 08, 2023

Expertisecentrum

Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel ondersteunt gemeentes in hun aanpak van vitaliseren van vakantieparken. 

Op 8 juni organiseert het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel een kennismeeting die in het teken staat van (toe)zicht houden op vakantieparken.

Hoe ziet deze kennismeeting eruit?

We starten de bijeenkomst met een welkomstwoord van onze taskforce toezicht en handhaving, bestaande uit Randy Tjong-A-Hung (toezichthouder), Lionel Cadogan (toezichthouder) en Fleuranne de Groot (handhavingsjurist). Zij gaan je meer vertellen over de ins en outs van toezicht houden en handhaving op vakantieparken. Wat komt erbij kijken als je aan de slag wilt? Waar begin je en wie betrek je hierbij? Na deze sessie weet je meer over:

  • wat de bevoegdheden van een toezichthouder zijn;
  • een stappenplan voor handhaving op vakantieparken;
  • het maken van een goede controlerapportage (inclusief voorbeeld);
  • hoe je een aanwijzingsbesluit voor een toezichthouder kunt opstellen (inclusief voorbeeld).

Na de lunch spelen we een ‘Serious Game’ aan de hand van het dashboard Zicht op Ondermijning – Vakantieparken (https://zichtopondermijning-vakantieparken.nl). In dit dashboard staan verschillende gegevens over vakantieparken, die inzicht geven in de risico’s die vakantieparken lopen om misbruikt te worden voor criminele activiteiten. Het dashboard biedt diverse mogelijkheden als je meer zicht wilt krijgen op de situatie op vakantieparken bij jou in de gemeente.

Toine Dam en Henk Doller van Zicht op Ondermijning organiseren deze interactieve serious game, waarbij in groepjes antwoorden worden gezocht op verschillende vraagstukken. Kun je niet wachten tot 8 juni? Neem gerust alvast een kijkje op het dashboard. Na het volgen van deze serious game weet je hoe het dashboard werkt en kun je voor je eigen gemeente de gegevens op een rijtje zetten.

 

Om 14.00 uur sluiten we af en is er gelegenheid om je vragen te stellen, een casus voor te leggen aan de medewerkers van het Expertisecentrum, of na te praten met collega’s.

 

Programma

11.00 – 12.00 uur

Welkomstwoord & kennissessie toezicht houden en handhaving op vakantieparken

12.00 – 13.00 uur

Lunch

13.00 – 14.00 uur

Serious game over het dashboard Zicht op Ondermijning – Vakantieparken

14.00 – 14.30 uur

Afsluiting (vragen stellen, casus inbrengen, napraten met collega’s)

 

Voor wie?

Deze kennismeeting is voor ambtenaren die aan de slag zijn of willen met toezicht houden en handhaven op vakantieparken en/of het verbeteren van de informatiepositie over de situatie op vakantieparken. Neem gerust je collega(’s) mee als je denkt dat deze kennismeeting ook interessant kan zijn voor hem/haar.

 

Locatie
De kennismeeting (toe)zicht houden op vakantieparken vindt plaats in de Carrousel in Ommen (Van Reeuwijkstraat 5, 7731 EH Ommen).

 

Aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar c.bethlehem@expertisecentrumoverijssel.nl. In verband met de lunch horen we graag met hoeveel personen je komt.

Ga terug naar het overzicht

Expertisecentrum
Privacybeleid

Bekijk ons privacybeleid door op de onderstaande link te klikken:

Privacybeleid

Contactgegevens

Neem direct contact op met het expertisecentrum:

Social media

Volg ons via de volgende kanalen: